26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija Turska

Ljajić demantovao pisanje Kurira: Neću biti ambasador niti u Turskoj niti bilo gdje

Aktuelni potpredsjednik i ministar srbijanske Vlade Rasim Ljajić demantovao je danas navode da se sprema da poslije izbora preuzme funkciju ambasadora u Turskoj kao „gnusnu laž“, za koju vjeruje da je sračunata na njegovu diskreditaciju u javnosti, nepunih mjesec dana pred izbore, objavljeno je na sajtu SDPS, stranke čiji je lider Ljajić.

Listu Kurir juče je objavio da ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić nakon republičkih izbora 21. juna napušta ministarsku fotelju i odlazi u diplomatiju.

“Kako saznajemo, on već uveliko traži pogodno ambasadorsko mesto, a poznavaoci prilika kažu da bi on mogao da ode na mesto našeg diplomatskog predstavnika u Turskoj”, objavio je Kurir, tabloid blizak aktuelnom režimu Aleksandra Vučića.

“Malo je reći da je ovo najobičniji „fake news“, jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a vest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone”, navodi Ljajić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Koliko je tekst neprofesionalan i zlonameran, govori, kako ističe, i činjenica da su od cijele njegove izjave, kojom je negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dvije-tri riječi.

„O ambasadorskoj funkciji nikada ni razmišljao nisam, jer mislim da taj posao ne bih dobro radio, a kamoli da sam o tome sa nekim razgovarao, jer to nije u domenu mog interesovanja“, kaže ministar Ljajić i dodaje da zbog toga ni poslije ovih izbora, ni poslije bilo kojih izbora, neće biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

S druge strane, i kada bi dobio eventaulno neku takvu ponudu, nikada je ne bi prihvatio:

„To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam. To bi bio čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva“, ističe ministar.

„Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora“, kaže Ljajić i dodaje da je od objave ove vesti prinuđen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine.

“U ovom trenutku jedino sam fokusiran na rad u ministarstvu, jačanju stranačke infrastrukture i kampanju za izbore, jer želim da dam puni doprinos pobedi koalicije „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na čijoj listi se nalaze kandidati Socijaldemokratske partije Srbije”, poručuje Rasim Ljajić.

Kurir je uz podsjećanje na ministarski angažman u proteklih 20 godina, pozivajući se na svoj izvor, naveo da je Ljajić, nakon što je rekao da više neće biti ministar, odmah počeo da traži neko drugo mjesto.

“Istina je da je razmišljao da se nakon povlačenja iz Vlade skloni s bilo kakve državne funkcije, ali je ipak rešio da pređe u diplomatiju. Tu ideju je navodno nagovestio koalicionim partnerima, pa dogovor verovatno neće biti težak. Ljajić je počeo da zbrinjava i svoje najbliže saradnike. On ne želi da ostavi svoje ljude na cedilu, poznato je da on vodi brigu o bliskim saradnicima… Zato želi da im obezbedi angažman i za budući period”, piše Kurir ne navodeći ime sagovornika.

Bivši ambasador i predsjednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić je za Kurir ocenio da bi on bio dobar izbor za ambasadora u Turskoj.

Politički analitičar, blizak Vladi Srbije Dragomir Anđelković kazao je da bi se Ljajić dobro snašao u diplomatiji, posebno u Turskoj.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: