26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Srbija

Marinika Tepić pokazala ekskluzivne fotografije SNews-a sa otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru

Potpredsjednica Stranka slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da su “članovi grupe Veljka Belivuka bili dio ličnog obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. i inauguracije iste godine“.

Ona je na konferenciji za medije u centrali stranke ponovil stavove izrečene prethodnog dana prilikom obraćanja novinarima u Pančevu i pokazala fotografije koje je ekskluzivno objavio SNews, a na kojima se vide iste osobe koje su bile na atletskom stadionu u Novom Pazaru i prilikom fizičkog napada na novinare i građana na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, tri mjeseca kasnije.

“To su lica koja si identična onima kada su vaše kolege, novinare, snimatelje, na inuguraciji Aleksandra Vučića 2017., gurali, maltretirali, davili i iznosili kao da su stvari. To su ista lica. Među njima je kao što znate KRIK identifikovao Branka Ranitovića kao pripadnika klana Belivuka”, rekla je Tepić pokazujući fotografije lica koja su boravila u prostoru za protokol na dana svečanog otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru, 19. marta 2017. godine.

Ona je, na pitanje novinar kako se zove “čovjek bez kose” na prikazanim fotografija, rekla da se nada da će tužilaštvo da odgovori na ta pitanja, te da je iz medija saznala njegove inicijale.

“Vrijeme je da dobijemo odgovore na ta pitanje jer nije pitanje samo ko je davio novinare i ko je iz Belivukoovg klana obezbjeđivao lično Aleksandra Vučića, pitanje je zašto je Aleksandar Vučić sve ove godine ćutao. I ne samo ćutao nego pomagao ova Belivukov klan, uvijek kažem, dok su mu bili uz nogu, a kada su se otrgli onda im je proglasio rat, a za krivce obilježava slobodne novinare i nas opozicione političare”, istakla je ona.

Prema njenim riječima Vučić treba da bude dio istražnog postupka zbog tih veza.

“Pozivam tužilaštvo da se pozabavi svima koji u bili saučesnici toj kriminalnoj grupi, pomoćnicima, čuvarima, mecenama i ktitorima“, podvukla je Tepić rekavši prethodno da je “Vučić zbog toga juče poslao svoje jurišnike”, kad sam želela da dokažem tu najdirektniju vezu.

Povodom obraćanja ispred Srpske napredne stranke (SNS) saopštenjem za javnost se obratio potpredsjednik te stranke i bivši ministar Zoran Đorđević.

Ni jedna stranka, kao i predstavnici gradske uprave Novog Pazara koji su organizirali ceremeniju otvaranja atletskog stadiona, do sada se nisu oglasili povodom ovih navoda.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: