25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Sandžak

Ministarstvo prosvjete Srbije prati kvalitet nastave na Bosanskom

Delegacija novopazarske Školske uprave predvođena načelnicom Mirsadom Tripković posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i tom prilikom sa rukovodstvom ove bošnjačke institucije razgovarala o unapređivanju saradnje između Vijeća i Školske uprave Novi Pazar, a sve u cilju kvalitetnije nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku.

U delegaciji su bile i savjetnice Školske uprave imenovane od strane Ministarstva prosvjete Republike Srbije, Azemina Bojadžić, Sanela Međedović, Safija Dražanin i Elvira Đekić.

“Savjetnice-spoljne saradnice koje su imenovane od strane Ministarstva prosvjete Republike Srbije u narednom periodu pratiće kvalitet izvođenja nastave predmeta Bosanski jezik i Bosanski jezik i književnost pri novopazarskoj Školskoj upravi”, saopštili su iz BNV-a.

Kako je navedeno, Školska uprava u Novom Pazaru organizovana je kao Grupa za stručno-pedagoški nadzor i pokriva škole na teritorijama grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin.

Inače, na teritoriji ovih sandžačkih gradova i opština se nalazi većina odnosno 39 odgojno-obrazovnih ustanova u kojima se izvodi nastava na bosanskom jeziku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: