Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U Novom Pazaru do danas vakcinisano 14.520, revakcinisano 11.500 građana

Nakon današnje sjednice Stručno – opetaivnog tima Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara ocjenjeno je da je epidemiološka situacija u gradu i dalje nestabilna, ali da su vijesti ohrabrujuće.

Direktor Zavoda za javno zdavlje dr Šefadil Saphić je rekao da je broj hospitalizovanih zbog pandemije virusa Covid 19 je manji, kao i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, prenose iz GU Novog Pazara.

„Ohrabrujuće su vesti vezane i za vakcinaciju. Do danas, prvom dozom je vakcinisano 14 520 ljudi, dok je broj revakcinisanih 11 500. Ako se trend povećanja broja zainteresovanih nastavi i budemo se odgovorno ponašali, poštovali mjere, brzo ćemo izaći iz epidemiološke krize“, kazao je dr Spahić, ističući da se građani, objektivno, ne pridržavaju protivepidemijskih mjera kako bi trebalo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je, kako se navodi, zadovoljstvo zbog podatka od oko 200 vakcinisah dnevno i sve većeg odziva građana da se vakcinišu.
„Naši građani imaju mogućnost da se besplatno vakcinišu a da pri tome izaberu vakcinu koju žele. Na taj način obezbjeđuju zaštitu sebi i drugima. Apelujem na Novopazarce koji se iz nekog razloga još uvek nisu vakcinisali da to učine“, rekao je gradonačelnik Biševac.

On je istakao da je zbog dostupnosti vakcine i jednostavih procedura kojima se to pravo ostvaruje, Štab za vanredne situacije donio je odluku o ukidanju svih vidova finansijske pomoći koju su pružali sugrađanima oboljelim od korone, uključujući i pomoć za oboljele iz kategorije socijalno ugroženih, od 10 000 dinara.

“Apelujem još jednom na građane da se vakcinišu, da se svi vratimo normalnom životu i izađemo iz vanredne situacije“, poručio je gradonačelnik Biševac.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: