23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

MM snimljen u kafani bez maske: “Ako umrem sad zaplakaće grad, zaplakaće svi, samo nećeš ti…”

Na društvenim mrerama kruži video na kojem se aktuelni vd Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović, u jednom momentu, primjećuje kako ulazi u kadar snimka muzičara iz nekog restorana ili kafane.

U momentu kada se Mahmutović pojavljuje, vidno, bez maske, čuje se pjesma “Ako umrem sad zaplakaće grad, zaplakaće svi, samo nećeš ti…”.

Prema nepotvrđenim navodima snimak je napravljen prethodne večeri u jednom restoranu u Novom Pazaru, gdje često borave njegove stranačke kolege.

Meho Mahmutović u ulozi odborika SDP-a

Inače Odbornik sa liste “Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić”, Meho Mahmutović je na 2. sjednici Skupštine Grada Novog Pazara sa govornice, tokom rasprave pandemiji koronavirusa, rekao da se odbornici moraju pridržavati preventivnih mjera, što podrazumijeva nošenje zaštitnih maski dok borave u skuptšinskoj sali. On je poručio da će svi oni koji ne nose maske biti sankcionisani.

Tokom skupštinskog zasjedanja Mahmutović je u sali, prilikom razgovora sa kolegama, često skidao masku, izbjegavajući objektive kamera i fotoaparata.

Mahmutović je u javnosti predstavljen kao član Predsjedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) i kao odbornik u prošlom i budućem sazivu lokalnog parlamenta Grada Novog Pazara.

Prema važećem Zakonu o zdravstvenoj zaštiti za direktora zdravstvene ustanove može biti imenovano lice koje nije član organa političke stranke.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: