Aktuelno Politika Srbija

Zukorlićeva stranka dio Vlade Srbije, dobila mjesta pomoćnika i posebnog savjetnika ministra srbijanske Vlade

Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića danas je potvrdila da je Vlada Republike Srbije donijela odluku o imenovanju Elme Elfić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete, sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

Elma Elfić je druga supruga Muamera Zukorlića, foto: SPP, arhiv

“Jedna od tačaka strateškog opredjeljenja Stranke pravde i pomirenje jeste unapređenje obrazovanja pripadnika bošnjačkoga naroda i ostalih manjinskih naroda i zajednica. Profesor doktor Elma Elfić Zukorlić će sa ove pozicije nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda”, navode iz SPP i dodaju da je Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Departmanu ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru gdje je obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Departmana i predsjednice Univerziteta.

“Veliko pedagoško iskustvo, kao i iskustvo u rukovođenju obrazovnim institucijama pored Univerziteta, sticala je i na poziciji predsjednice Upravnog odbora Predškolskih ustanova Reuda i Wildan. Autor je velikog broja naučnih radova iz oblasti ekonomskih nauka, nekoliko udžbenika i monografija, kao i učesnik velikog broja međunarodnih naučnih konferencija. Dobitnica je više prestižnih nagrada za uspjehe u rukovođenju obrazovnim institucijama”, stoji u saopštenju.

Alma Rizvanović, foto: Biblioteka “Dostitej Obradović” Novi Pazar, arhiv

Kako je objavljrno na oficijelnm sajtu još jedan kadar te stranke, profesorica srpskog i bosanskog jezika i asistentica na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, Alma Rizvanović od skora je na poziciji posebne savjetnice srbijanske ministrice kulture i informisanja Maje Gojković.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: