27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Tutin

Moguće otvaranje mljekare i klanice na Pešteri za 400 radnika

Investitori koji su zainteresovani za izgradnju klanice i mljekare koje će zaposliti preko 400 radnika, svakodnevno su u Sandžaku, gdje prikupljaju informacije potrebne za odabir lokacije za te objekte.

Obilazak potencijalnih lokacija

Tokom vikenda ova delegacija je posjetila Ljeskovu, te su sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom razgovarali o realizaciji ovog projekta.

Ovom sastanku su prisustvovala i dva državna sekretara iz Ministarstva poljoprivrede porijeklom iz Sandžaka, Zaim Redžepović i Senad Mahmutović.

Pešter ima velike potencijale

Kako je navedeno, planirana sredstva koja će biti uložena su oko 40 miliona eura, a biće otvoreno preko 400 novih radnih mjesta na Pešteri, a imaće i 4000 kooperanata.

“Razradjivali smo planove oko učešća lokalne samouprave u samom projektu, te smo najbliži soluciji da po jednom radnom mjestu obezbjedimo po 2 ara zemljišta”, kazao je Hot i dodao da je to ono što u skladu sa zakonom oni mogu uraditi.

Hot je dodao da je ovo veoma važna investicija za tutinski kraj i da će kao lokalna samouprava  biti 24 sata na raspolaganju za svu neophodnu pomoć i podršku, te da je investitor pokazao veoma ozbiljne namjere.

Predstavnici investitora su poručili da će do polovine septembra, nakon temeljnih analiza, donijeti konkretne odluke i mjere “gdje će projekat biti realizovan”.

Foto:PrtSc/Opština Tutin

Povezane vijesti

%d bloggers like this: