26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

MUP Srbije: Pronađena dva improvizovana kampa u okolini Subotice, u kojima je zatečeno više desetina migranata

MUP Srbije je danas saopštio da su pripadnici Uprave granične policije i Žandarmerije, u nastavku akcije usmjerene na suzbijanje krivičnih djela iregularnih migranata, pronašli su dva imprivizovana kampa u okolini Subotice, u kojima je zatečeno više desetina migranata iz Indije i Pakistana, kao i 10 Sirijaca i svi su upućeni u prihvatni centar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u rejonu granice sa Mađarskom, u cilјu pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbjednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i migranata, saopštio je MUP Srbije.

Na društvenim mrežama juče su se pojavili snimci i fotografije na kojima se vidi da, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulina, pripadnici žandarmerije, sa rukama ko vrata i u čučećem položaju, drže zarobljene migrante u blizini granice s Mađarskom.

Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom. U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri“, rekao je Vulin i istakao da Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande”, rekao je Vulin.

Ova izjava Vulina je naišla na niz osuda preko društevnih mreža i okarakterisane je kao nacionalistička.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: