19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) naknadni upis za brucoše produžen do 22. avgusta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) naknadni upis u prvu godinu studija, za kandidate koji su to pravo stekli u junskom roku, produžen je do 22. avgusta.

Sa te visokoškolske ustanove je saopšteni da je zbog izuzetno loše epidemiološke situacije i vanredne situacije u Novom Pazaru, u julu skraćeno planirano vrijeme za upis, a budućim brucošima, koji se nisu upisali u tom periodu, ostavljena je mogućnost da to učine naknadno, 17. i 18. avgusta.

“Na zahtjev jednog broja kandidata iz Crne Gore, kao i kandidata koji su dužni da poštuju zdravstvene mjere izolacije, naknadni upis je produžen do 22. avgusta. Zbog toga još uvijek nisu poznati konačni podaci o slobodnim mjestima za septembarski upisni rok”, stoji u saopštenju i dodaje se da će konkurs za septembarski upisni rok biti objavljen 26. avgusta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru do 10. jula u prvu godinu studija upisano je 408 studenata na budžetu i 135 samofinansirajućih.

Konkursom za upis u prvu godinu studija na 20 akreditovanih studijskih programa predviđen je upis 684 studenta na budžetu i 270 na samofinansiranju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: