Aktuelno Društvo Novi Pazar

Na DUNP-u upisano 544 brucoša, za septembar ostalo još 186 mjesta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) u junskom upisnom roku, na prvu godinu studija upisano je 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta, saopšteno je danas sa te visokoškolske ustanove.

U ovom upisnom roku popunjen је najveći dio upisne kvote i sva mjesta na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Na DUNP-u za septembarski upisni rok čeka ukupno 186 indeksa, 148 na budžetu i 38 na samofinansiranju.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa (matematika, hemija i biologija), u drugom roku može da se upiše ukupno 69 studenata.

Na tehničko-tehnološkim nauka, na četiri studijska programa (računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija), ostalo je ukupno 110 slobodnih mjesta, dok će na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega u septembru moći da se upiše 7 brucoša.

Za preostala slobodna mjesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru kandidati će se prijavljivati po konkursu, u septembarskom upisnom roku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: