26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić: Rasvjetljena sva teža krivičn djela, zahtjevi građana rješavani u najkraćem roku

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar, Nermin Ljajić rekao je danas da su u toku prethodne godine pripadnici te policijske uprave rasvjetili sva teža krivična djela, očuvali javni red i mir i podigli nivo bezbjednosti saobraćaja na putevima.

On je na prezentovanju rezultati rada Policijske uprave, u okviru obilježavanja Dana Ministarstva i Dana policije, kazao da su policijski službenici efikasnim radom tokom prethodne godine rasvjetli preko sedadeset posto od svih krivičnih djela, posebno ističući, da su rasvjetljena sva ubistva teža ubistva, razbojnitva i druga krivična djela.

“Ostvareni su zadovoljavajući rezultati, svi poslovi su obavljani zakonito i profesionalo, a zahtjevi građana rješavani u najkraćem roku”, rekao je Ljajić u obraćanju prisutnima u u Kulturnom centru Novi Pazar.

On je istakao da je veoma važno da policija u svom radu ima dobru saradnju sa ostalim organima, lokalnom samoupravom kako bi građanima obezbjedili miran i bezbjedan život.

Zahvalio se i medijima koji, kako je naveo, pravovremenim izvještavanjem omogućaaju potpuno informisanje građana i afirmaciju policijskog postupanja, “sa željom da se saradnja još više unaprijedi u narednom pariodu, a sve u interesu lokalne zajednice”.

Čestitajući pripadnicima policije predočio je da je realizovano 393 zaplijene narkotika i oduzeto više od 330 kilograma opojnih droga.

Kazao je i da je zaplijenjeno više od 142 hiljada paklica raznih cigareta, 350 kilograma rezanog duhana, a vrijednost oduzete akcizne robe procjenjuje se na preko 66 miliona dinara.

U oblasti bezjednosti saobraćaja za godinu dana na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina, otkriveno je preko 28 hiljada prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 523 vozača pod dejstvom alkohola i 88 vozača pod dejstvo psihoaktivnih supstanci.

Na putevima koje pokriva PU Novi Pazar u toku prošle godine poginuo je pe oosoba, a u toku prvih pet mjeseci ove godine, prema riječima Ljajića nije bilo poginulih pa se stanje u saobraćaju može ocjeniti kao povoljnije.

U odsjeku za uprane poslove primljeno je i realizovano preko 150 hiljada zahtjeva građana, dok pripadnici Odjeljenej za vanredne situacije imali 550 intervencija.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici državnih institucija i lokalnih samuprava Novog Pazara i Sjenice, KOnzulata Republike Turske u Novom Pazaru, kao i predstavnici vjerskih zajednica i političkih stranaka.

Na skupus istaknuti podvizi nagrađanih policajaca i vatrogasaca i pričitana imena novozaposlenih policajaca i vatrtogasaca.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije, danas u holu Policijske uprave položiće cveće na spomen-ploču policajcima koji su svoje živote dali obavljajući svoj posao.

https://www.facebook.com/reel/942159727109388

Povezane vijesti

%d bloggers like this: