24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Misija OSCE-a u Srbiji: Manjine da ostvare svoja prava i da u potpunosti učestvuju u javnom i političkom životu u Srbiji

Na sastanku ambasadora OSCE-a Jana Braathu i narodnog poslanika Enisa Imamovića, razgovaralo se o relevantnim pitanjima s fokusom na iskustvo predstavnika SDA Sandžaka u aktualnom sazivu Narodne skupštine, saopštila je ova evropska organizacija u Beogradu.

“Misija OESS-a u Srbiji pruža pomoć za reformske ciljeve Srbije, podstičući proces demokratskih reformi. Pomoć Misije nacionalnim manjinama ima za cilj da ih podstakne da ostvare svoja prava i da u potpunosti učestvuju u javnom i političkom životu u Srbiji”, poručuje se u saopštenju.

Iz OSCE-a naglašavaju da sa kontinuiranom posvetom podsticanju pozitivnih međuetničkih odnosa, aktivnosti Misije na jugozapadu Srbije imaju za cilj podržavanje, kako dodaju, lokalne uprave i obrazovanje mladih o vladavini zakona i dobrom upravi, olakšavajući stručnu praksu sa državnom institucijom, zaključuju u svom saopštenju.

Imamović je na svom FB nalogu objavio da je u OSCE-u predstavio najvažnije aktivnosti u Parlamentu, te ih upoznao sa izazovima i preprekama sa kojima se  susreću kao jedina opoziciona parlamentarna grupa.

“Ambasadoru OSCE-a sam prenio čvrstu odlučnost da SDA Sandžaka, zajedno sa predstavnicima Albanskog kluba, uporno insistira na institucionalnim i sistemskim rješenjima za dobrobit svih građana Sandžaka i Preševa uprkos preprekama koje vladajući režimi postavljaju ispred nas”, saopštio je Imamović.

Izvor/foto:OSCE misija u Srbiji

Povezane vijesti

%d bloggers like this: