19 Aprila, 2024
Aktuelno Sandžak Sport

Najava sportskog vikenda sandžačkih kolektiva

Nastupajući vikend obilovaće nizom zanimljivih utakmica u kojima će ekipe iz Novog Pazara i ostalih sandžačkih opština imati priliku za osvajanje novih bodova u svojim ligama.

Već u petak su borbu za bodove imali odbojkaši Novog Pazara, koji na domaćem terenu poraženi od Mladog radnika 3:0 (17:25,21:25,20:25).

Fudbaleri Novog Pazara spremni dočekuju novosadsku Vojvodinu, a meč će se bez prisustva publike odigrati na gradskom stadionu u subotu od 16 sati.

Novopazarski rukometaši će također u subotu od 19 sati u prvom kolu Super lige Srbije ugostiti Obilić iz Beograda, koji će predvoditi bivši igrač plavih Petar Žujović.

Košarkaški klub će dan kasnije, u nedjelju od 16 sati na parketu Pendika, probati da uknjiže prve bodove u prvenstvu, nakon nesretnog poraza u prvom kolu od Zlatibora.

Klub malog fudbala(KMF) Novi Pazar u nedjelju od 20h sastaće su drugom kolu sa futsalerima Nove Pazove.

Jošanica na svom stadionu u Srpskoj ligi igra protiv favorizovane Slobode(UE) u nedjelju od 15 sati, dok se u Raško-šumadijskoj zoni igra lokalni derbi, gdje će ekipe Novog Pazara 1928 i Rasa ukrstiti koplja za nove bodove, u nedjelju od 15h.

Tutinski fudbaleri (Srpska liga Zapada) gostuju Budućnosti iz Arilja u nedjelju(15h), dok u Zapadno-moravskoj zoni u sandžačkom derbiju novovaroški Zlatar dočekuje FAP iz Priboja u nedjelju od 15 sati. U istoj ligi, istovremeno kad i derbi u Varoši, Polimlje iz Prijepolja ugostiće Slogu(BB), a Jasen iz Brodareva u subotu(15h) kao gost će odmeriti snage sa Sevojnom.

Puno zanimljivih utakmica u kojima će sandžački sportisti imati dobru priliku da osvoje nove bodove u svojim prvenstvima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: