16 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Regija

Nakon Bošnjačke stranke i Albanska lista neće u Krivokapićevu vladu

Albanska koalicija “Jednoglasno” neće biti dio nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti deo vlade koju dominatno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i starteški razlikuju, navodi se u saopštenju.

Iz te koalicije su u odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominatno čine novu vladu nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

„Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom, i ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru“, navodi se u odgovoru, a prenosi agencija Mina.

Čelnici tih stranaka, kako su kazali, i na početku 21. veka, „sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja“.

„Oni članstvo u NATO smatraju starteškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore, a podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, čime Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietičke i multikonfesionalne realnosti u zemlji“, piše u odgovoru.

Iz albanske koalicije su poručili Krivokapiću da bi bili srećni kada sve prethodno navedeno ne bi bila istina.

„Ako nas konkretnim delovanjem budete ubedili u suprotno, bićemo neizmerno radosni“, poručili su iz koalicije „Jednoglasno“.

Oni su naveli da će u Skupštini podržati svaku odluku ili pravni akt za koje ocijene da su u opštem interesu, prenosi N1 pozivajući se na agenciju MINA.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: