27 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Ekonomija Nauka i tehnologija

Nestala aplikacija “Grapefruit Media”- prevara u koju su i Pazarci povjerovali

Mnogobrojni građani Sandžaka, Crne Gore i Srbije jutros su imali neprijatno buđenje jer je aplikacija “Grapefruit Media”, preko koje su lajkovanjem video klipova zarađivali veliki novac – ustvari prevara.

 

Od zarađenog novca ni traga ni glasa

To potvrđuje i sama činjenica da je aplikacija “pukla” i da više nije aktivna, te svi oni koji su uložili novac u nju, ostali su bez njega.
Jedna od “top tema” u novopazarskim kafićima poslednjih mjesec dana upravo bila priča o lakoj zaradi i umrežvanju novih korisnika, koji su dodatno uvećavali zaradu svima.

Do jučer su korisnici imali uvid u zaradu

“Drug me umrežio, a ja sam uložio 300 dolara i već za 15 dana sam na svom računu imao 450 zarađenih dolara. Odmah sam se uzajmio i uložio još 1000 dolara, jer što veći ulog-veća zarada. Ali, danas na racunu nemam ni dolara”, priča za naš portal Enes, konobar iz Novog Pazara.
Mnogi su pozajmljivali novac, a neki podizali i kredite da bi uzeli učešće u ovoj aplikaciji.
Aplikacija je osmišljena tako da ste morali da izaberete paket i uplatite novac, pa tek onda da pristupite mogućnosti svakodnevne zarade.
Od korisnika se tražilo da lajkuju video materijal na Youtube-u i ostalim društvenim mrežama, a u zavisnosti od početno investiranog novca, odnosno izbora paketa, zarađivali i po nekoliko stotina eura dnevno.
Danas je aplikacija “pukla” i više nije aktivna,te je sav zarađeni novac nestao sa virtuelnih računa korisnika.
U priču, kako stvari stoje uključiće se i istražni organi Crne Gore, za koju se pretpostavlja da su tvorci odatle lansirali ovu prevaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: