20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Bez preminulih i pacijenata na respiratorima, u COVID centru ostalo još 22 hospitalizovanih, na pregled se javilo 88 građana

Foto: Arhiv

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 8. avgusta 2020. u toj ustanovi nije bilo preminulih pacijenata, 22 su bila hospitalizovana, a tog dana je u COVID ambulanti pregledano još 88 građana.

Proteklog dana je prema izvještaju dostavljenom medijima iz gradske uprave Novog Pazara u novopazarski bolnicu, po prvi put nakon posljednjeg talasa pandemije, primljen jedan pacijent, a otupštenih nije bilo. Na Infektivnom odjeljenju je 9, a na Grudno 13 hospitalizovanih pacijenata.

Za KC Kragujevac je transportovan jedan bolesnik, na respiratorima kao i prethodnog dana nije bilo pacijenata, a na high flow je jedan oboljeli od COVID-19.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 88 (35 prvih i 53 kontrolnih) pregleda

U Domu zdravlja urađene su 32 laboratorijske analize, 21 RTG, 43 seroloških (brzih) testova iz krvi, od čega je 13 bilo pozitivno i uzetp je 6 PCR testova.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: