27 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Dnevni bilten MUP-a Crne Gore: Oduzeto oružje, 4 krivična djela i 19 saobraćajnih nezgoda

Prethodnog dana, 27. novembra 2023. godine, na području Crne Gore registrovana su četiri krivična djela, što je za rezultat imalo oduzimanje oružja, tri lica su lišena slobode, jedno lice je po rješenju ODT zadržano i podnijeto je 13 krivičnih prijava, saopšteno je u Dnevnom biltenu MUP-a Crne Gore.

Foto: MUP Crne Gore

Službenici OB Podgorica lišili su slobodejedno lice iz Zete i uzkrivičnu prijavu ga priveli ODT-u u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG.

Policijski službenici u Ulcinju slobode su lišili stranog državljanin, sa privremenim boravkom u Ulcinju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG, na štetu  medicinskog osoblja Doma zdravlja u Ulcinju.

Službenici OB Berane lišili  su slobode lice za kojim je raspisana potjernica, zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju iz čl. 144 KZ CG, u vezi čl.20 KZ CG na štetu dva lica i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG.

Kada je u pitanju javni red i mir službenici Uprave policije registrovali su  jedan prekršaj i slobode lišili jedno lice,  dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.   

Prethodnog dana registrovana su četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su dva lica lišena slobode.

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške i 11 lake tjelesne povrede.

U okviru Akcije Poštuj život, vrati oružje, službenici Uprave policije od građana su preuzeli lovačku pušku.

Tim za odnose s javnošću MUP-a Crne Gore od skora izdaje dnevne biltene sa zbirnim informacijama o aktivnostima i postupanju policije na teritoriji države.

Novi ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Saranovic u prvom svom obraćanju je početkom ovog mjeseca iznio 10 jasnih poruka o svojoj namjeri i vrijednostima koje planira da realizuje sa svojim timom. Kako je najavio među deset tačaka su i uspostavljanje principa transparentnosti u policiji, u cilju vraćanja punog ugleda i povjerenja u rad ministarstva i svih njegovih organizacionih jedinica, kao i borba protiv dezinformacija, kako bi se ograničili efekti uznemiravanja na internetu i govora mržnje.

Foto: MUP Crne Gore

Nakon j opsežne akcije policije u Nikšiću 16. novembra spriječeno krijumčarenje 18 kilogram kokaina u Crnu Goru.

Foto: MUP Crne Gore

Prije tri dana Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga i Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uz podršku pripadnika Mobilne jedinice za bezbjednost saobraćaja, spriječili krijumčarenje 54 kilograma marihuane i lišili slobode M.Đ. (65) iz Podgorice.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: