19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Tutin

Novi Pazar bez zaraženih koronavirusom, iz zdravstvenog nadzora izašle 22 osobe

U Novom Pazaru nema zaraženih koronavirusom i pod epidemiloški nadzor do sada je stavljeno 376 osoba koje su doputovale iz zemalja gdje vlada epidemija ove bolesti, potvrdio je danas oko 17 sati direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Novi Pazar Dr. Šefadil Spahić.

On je u izjavi za SNews istakao da je u Novom Pazaru, što se tiče epidemiološke situacije, stanje nepromjenjeno i da je zbog dolaska naših građana iz inostarnstva povećan broj onih koji su stavljeni u epidemiloški nadzor.

“Drago mi je što mogu saopštiti da je epidemiološka situacija nepromenejna, nemao registrovanog slučaja obolelog, bilo klinički bilo virusološki gde je dokazano. Juče je bilo 151, danas 225 osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14, odnosno 28 dana”, kazao je Spahić pojasnivši da oni koji dolaze iz Italije podliježu nadzoru od 28 dana zato što taj inkubacioni period toliko traje.

Dr. Spahić je dodao da su iz epidemiološkog nadzora u Novom Pazaru izašle 22 osobe.

Prema riječima Spahića za oba doma zdravlja, u Novom Pazaru i Tutinu, Opštu bolnicu u Novom Pazaru kao i Specijalnu bolnicu u Novopazarskoj banji, gdje je najveća frekvencija pacijenata, još prije dva mejseca su preduzete mjere predostrožnosti i nametnu sistem trijaže.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: