25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar do danas nema zaraženih koronavirusom

Novi Pazar do danas nema zaraženih koronavirusom i epidemiloška situacija je neromijenjena, potvrđeno je za SNews.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Dr. Šefadil Spahić rekao je da su sva četiri uzorka koja su juče poslana u Beograd za testiranje na koronavirus pokazala kao negativna.

“Hvala Bogu što i danas mogu da kažem da je epidemiloška situacija u Novom Pazaru nepromenjena. Nemamo zaraženih koronavirisom. Pokazalo se da su četiri uzorka koja smo juče poslali na testiranje negativna”, izjavio je Dr. Spahić.

On je ranije rekao za naš medij da su se uzroci koji su testirani odnosili na osobe koje su se javile da imaju povišenu temperaturu, te da je do sada iz Novog Pazara na testiranje poslani ukupno devet uzoraka koji su svi bili negativni.

Prema riječima Dr. Sahića na području Novog Pazara i Tutina ima više od 800 osoba koje su u zdravstveni nadzor i da jeposljednih dana povećan broj vozača koji dolaze iz područja epidemije i da su i oni stavljeni u nadzor.

“Pojačan je kućni nadzor, oni koji su u kućnom nadzoru ne treba da se kreću”, poručio je on istakavši da se oko 40 osoba u kučnom nadzoru nije javilo.

Ekipe Zavoda ua javno zdravlje Novi Pazar obilaz zdravstvene ustanove kontrolišu sprovođenje mjera i učestvuju u dezinfekciji javnih ustanova. Juče je dezinfekcija izvršena u Domu za stare, tužilaštvu, poštama, bankama i pijacama.

Sa područkja Sandžaka juče je registrovana prva osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi iz Sjenice, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: