Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Stanje nepromjenjeno, stvari se malo komplikuju

Situacija u Novom Pazaru je nepromenjena, nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID19, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Kako se navodi direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) i član lokalnog Štaba za vanredne situacije Dr. Šefadil Sahić je predočio da je do sada na analizu dato ukupno 13 uzoraka i svi su, negativni.

“Sa današnjim danom nemamo ni klinički ni virusološki dokazanih slučajeva, ali se, prateći situaciju u okruženju, stvari se malo komplikuju. U protekla 24 sata pojavili su se prvi oboleli u Sjenici i Kraljevu. Bez obzira na sve, epidemiološka situacija je pod kontrolom, a licu koje je bilo u kontaktu sa osobom iz Sjenice izrečena je mera kućnog zadržavanja”, rekao je Spahić, naglašavajući da će u toku dana na analizu biti prosleđen i uzorak uzet od izolovanog lica.

Prema riječima Dr. Spahića u samoizolaciji se do ovog momenta nalaze 502 osobe i sve su dobrog opšteg stanja.

On je istakao da je u novonastalim okolnostima od velikog značaja i to što je dobro organizovan tim koji radi u ambulanti Medicine rada. Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić uputio je zahvalnost novopazarskim privrednicima.

“Uspeli su da za kratko vreme sašiju preko 60 hiljada maski, tako da su sve zdravstvene ustanove u tom delu dobile adekvatnu zaštitu, baš kao i sva javna preduzeća i ustanove u gradu. Obezbedili su nam i nekoliko zaštitnih uniformi, neophodnih u radu”, rekao je Spahić, ističući da će u narednih par dana, maske koje su sterilisane i pripremljene Novi Pazar uputiti kao pomoć Zavodu za javno zdravlje u Mitrovici.

Zbog kršenja zabrane kretanja od 17 do 05 sati tokom jučerašnjeg dana kod dežurnog sudije privedeno je 11 lica.

“Najblaža kazna je 4 meseca kućnog pritvora nakon nagodbe, a očekuju se rizogoroznije mere novčane kazne i zatvora”, upozoravaju iz Štabazavanredne situacije Novog Pazara.

Na web stranici grada Novog Pazara, otvoren je odjeljak COVID -19.Na ovom odeljku nalaze se važne informacije, baneri sa linkovima ka sajtovim relevantnih institucija, važni kontakti.
https://www.novipazar.rs/vanredno-st…/3748-vazne-informacije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: