27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Zdravlje

Novi Pazar: I dalje bez zvaničnih potvrda o oboljelima, tri osobe sumnjivih simptoma hospitalizovane

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru rekao je sinoć da je za jedno lice iz Raške zvanično potvrđeno da je zaraženo korona virusom, dok za drugo lice iz Novog Pazara još nema zvanićnih potvrda da je pozitivno na COVID-19.

U petak ranije je za SNews iz te zdravsvene ustanove nezvanično rečeno da je jedna osoba u Novom Pazaru zaražena koronavirusom ali nisu precizirani detalji.

Dr. Spahić je kazao da je jedan sumnjivi slučaj hospitalizova na Dječjem odjeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru i da su tri pacijenta koja bi mogla da budu zaražena na Infektivnom odjeljenju te bolnice.

“Obzirom da smo poslali juče tri uzorka za tri pacijenta koja se nalaze na infektivnom odjeljenju, ne bi me začudilo da su sva tri pozitivna”, rekao je Dr. Spahić u večerasšnjem Dnevniku RTV Novi Pazar.

On je naglasio da nisu dobili zvaničnu potvrdu da je lice iz Novog Pazara zarađeni koronavirusom, te da zbg toga što rezultati nisu potvrđeni ne može da govori o kojoj osobi se radi i virusološki nemaju potvrđen slučaj.

“Imamo jedan slučaj potvrđen u Raški, koj smo mi uzorkovalimi i tri uzorka od juče i dva od danas. To je pet uzoraka i još nismo dobili rezultate”, podvukao je on.

– Pitanje dana o oboljelima u Novom Pazaru

Dr. Spahić je ukazao da je sama epidemiološke situacija u Novom Pazaru nestabilna i dosta složena.

“Kad pogledamo okruženje u svim gradovima, sem Tutina, zabeleženi su slučajevi inficiranih ovim virusom. Polazeći od samog uzročnika koji je jako virulentan i patogen, a uzimajući i u obzir prve slučajeve koji su sa kliničkom slikom, imamo tri slučaja na Infektivnom odeljenju”, rekao je on.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je, u istoj emisiji, je rekao da ne treba dozvoliti prostora za paniku i da je situacija veoma ozbiljna.

“Virus korona je došao u komšiluk i samo je pitanje dana kada će doći potvrda da ima obolelih i u Novom Pazaru”, rekao je Biševac.

On je poručio da je Grad Novi Pazar i okviru svoh svojih mogućnosti preduzeo sve mjere i angažovao sve službe kako bi djelovale u ovim prilikama.

Biševac se zahvalio medicinskim radnicima, ali i građanima što se pridržavaju izolacije, posebno privrednicima i pojedinscima, humanitarcima i entuzijastima koji su se, kako je podvukao, u ovim teškim trenucima našli na raspolaganju gradu i građanima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: