26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Lifestyle Novi Pazar

Novi Pazar ima “Doha Sky”

U Novom Pazaru je u petak svečano otvoren ekskluzivni restoran „Doha Sky“. Ovo je jedan od projekata koji je Doha Group inicirala u cilju proširenja kapaciteta postojećeg Doha restorana sa 170 na još 150 mjesta na 5. spratu zgrade uz jedinstven panoramski pogled na Novi Pazar.

Predstavnik jedan od vlasnika Doha Grupe Denis Hadžibulić je na otvaranju rekao da restoran sa atmosferom koja pruža pogled na panorama grada isa panoramskog lifta čini atrakciju grada.

“Restoran Doha Sky će biti povezan sa donjim restoranom koji se nalazi na prizemlju sa unikatnim panoramskim liftom i, kao svojevrsna atrakcija grada činiće jednu atraktivnu cjelinuu, kako za naše sugrađane tako i za naše goste. Uz Božju pomoć smo uspjeli da otvorimo novi restoran i ponudimo bogat meni od tradicionalnih i internacionalnih jela. Također ćemo imati italijanske kolače u našoj proizvodnji. Pored restorana Doha u Berlinu ovo je naš treći restoran”, rekao je Hadžibulić.

Restoran “Doha“ nalazi se na Gradskom šetalištu, u ulici 28.novembra 31, na dva sprata.

Otvaranje restorana u večernjim satima, kako je najavljeno, biće popraćeno bogatim kulturnim programom i okupiće veliki broj zvanica iz javnog, poslovnog, političkog i kulturnog života.

-Prva pazarska kamera

Pored posebnog abijenta i atmospfere koji pruža ovo ugostiteljsko mjesto, za ljubitelje historije i fotografije pažnju skreće “prva novopazarska kamera”.

Radi se o eksponatu sa početka 20 vjeka, marke “Globica”. Bila je u vlasništvu prvog novopazarskog fotografa Sulejmana Čolakovića od 1917. godine.


“Zadovoljstvo nam je imati neprocjenjv dio historije našeg grada u našoj kući”, piše u posveti Dohe toj “prvoj pazarskoj kameri”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: