19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Novi Pazar: Košarkaška prepucavanja i izborna zakucavanja

Nedavni izbori za predsjednika Raško Kosovsko – Metohijskog košarkaškog saveza izazvali su pravu buru na košarkaškoj sportskoj sceni u Novom Pazaru, ali i šire.

Naime, Sportski savez Novog Pazara je podržao kandidaturu Džemila Imamovića, inače sportskog direktora novopazarskog superligaša, za predsjednika okružnog saveza, ali takvu odluku prilikom glasanja nisu podržali i svi oni na koje je Savez, kako se sada može zaključiti, računao kao siguran “fiks”.

Kako su naveli mediji bliski Sportskom savezu Novog Pazara, Uroš i Miroslav Petrović, Veljko Petrović, Izudin Kajević i bivši košarkaš Fahrudin Đulović, koga je zastupao Tomislav Ilić, glasali su, kako su naveli, protiv prijedloga da Novi Pazar postane sjedište košarkaškog saveza Raške Kosova i Metohije, te su za predsjednika podržali Uroša Matića iz Kraljeva.

Poslije završenih izbora za predsjednika, oglasio se Upravni odbor OKK Novi Pazar sa zahtjevom Sportskom savezu Novog Pazara da pokrene, kako su predložili, postupak za isključenje KK Ras iz svojih redova.

“Oni koji rade protiv interesa našeg grada i Sportskog saveza ne zaslužuju podršku u smislu korišćenja gradskih sportskih terena, kao ni finansiranje iz gradskog budžeta za sport, pravo učestvovanja na manifestacijama u organizaciji grada Novog Pazara, niti da koriste bilo kakve ostale usluge Sportskog saveza grada ili bilo koje druge institucije”, poručili su iz ovog sportskog kolektiva.

Odmah nakon njihove reakcije, svojim saopštenjem se oglasio i Rukometni klub Novi Pazar, koji je naveo da je uskraćivanje podrške Imamoviću od strane predstavnika KK RAS “sraman i izdajnički potez”.

“Rukometni klub Novi Pazar podržava inicijativu OKK Novi Pazar za isključenje svih onih koji su napravili ogromnu štetu pazarskoj košarci”, kazali su u svom saopštenju iz ovog kluba.

Također, pojedinci koji su više upućeniji u tematiku poslednjih košarkaških izbornih zbivanja, putem društvenih mreža su dali svoje viđenje ovakve situacije, koja su ticala osude ovakve odluke uprave Starog Rasa, ali i podrške ovom klubu na autonomnost na slobodu izbora prvog čovjeka okružnog saveza.

Iako su u lokalnim portalima i čaršijskim kuloarima poslednjih dana više puta prozivani zbog svoje odluke da podrže kandidata za predsjednika koji nije iz Novog Pazara, iz KK Stari Ras, kako je i zvanični naziv ovog kluba, nisu se do sada oglašavali.

Ni Sportski savez Novog Pazara nije, bar za sada, komentarisao aktuelna zbivanja, niti iznio svoj stav o upravo završenom izbornom procesu u Kosovsko – Metohijskom košarkaškom savezu.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: