25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Novi Pazar: Od 45 ispitanih uzoraka 4 pozitivno na koronavirus, ukupno 77

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru je potvrdio da su na današnji dan za teritoriju Novog Pazara od novih 45 ispitanih uzoraka pozitivna 4 pacijenta na koronavirus.

Na današnji dan ukupno je potvrđeno prisustvo korona virusa kod 77 osoba u Novom Pazaru.

Kako je navedeno iz Odjeljenja za informisanje gradske uprave Novog Pazara iz privremene Kovid bolnice u Medicinskoj školi “Dva heroja”, u kućnu izolaciju otpušteno je ukupno 14 pacijenata i trenutno se nalaze 44 pacijenata.

Na Infektivnom odjeljene Opšte bolnice u Novom Pazaru liječi se 19 pacijenata, potvrđeno je danas iz Kriznog štaba Vlade Srbije.

U Novom Pazaru su od posljedica bolesti izazvane koronavirusom peminula dva muškarca starosne dobi 58 i 69 godina.

– U Srbiji smanjenje broja zaraženih koronavirusom

Zajmenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević saopštila je da su u Srbiji danas, do 15 sati, testirani uzorci 3.563 osobe, od kojih je 207 bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa.

Kisić Tepavčević je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija istakla da su do sada ukupno 3.164 pacijenta hospitalizovana, dok se trenutno na respiratoru nalazi 95 pacijenata.

Od početka epidemije u Republici Srbiji testirano je ukupno 54.887 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, navela je ona i naglasila da je od posljednjeg izvještaja preminulo još pet osoba kao posljedica infekcije ovim virusom.

Riječ je o dve osobe muškog i tri ženskog pola, dok ukupan broj preminulih od početka epidemije iznosi 144 osobe, a procenat smrtnosti 1,92 odsto, ukazala je Kisić Tepavčević, uz napomenu da ukupan broj izliječenih građana iznosi 1.094.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: