19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Mali: Punoletnim građanima, koji to žele, po 100 eura

Srbijanski ministar finansija Siniša Mali saopštio je da je Vlada na današnjoj sjednici usvojila tri važna dokumenta koji potpuno zaokružuju Program ekonomskih mjera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih zaraznom bolešću COVID-19.

Mali je na konferenciji za novinare naveo da je na taj način omogućena primena svih mjera, i precizirao da su danas usvojeni Prijedlog rebalansa budžeta za 2020. godinu i uredba koja detaljnije uređuje isplatu 100 eura svim punoletnim građanima koji izraze želju da dobiju taj novac.

Mali je, govoreći o pomoći od 100 eura, objasnio da će ona automatski biti isplaćena penzionerima i onima koji primaju socijalnu pomoć, a da će se svi drugi, koji žele da im se isplati taj novac, za to prijavljivati od 15. maja do 5. juna.

Prema njegovim rečima, isplata pomoći penzionerima će početi 15. maja, a svi drugi punoletni građani koji žele taj novac, treba da se prijave preko portala Uprave za trezor, odnosno preko interneta ili kol centra.

Mali je objasnio da građani treba da ostave četiri podatka – ime i prezime, JMBG, broj lične karte i naziv banke preko koje žele da im se novac isplati, i najavio da će do 15. ili 20. juna u potpunosti biti završena isplata ovih sredstava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: