25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Peticija za otvaranje stomatološke ordinacijom za lica sa invaliditetom

“Novi Pazar, kao regionalni centar Sandžaka ima pravo i potrebu za stomatološkom ordinacijom za lica sa invaliditetom. Ka tom cilju moramo ići zajedno, i pokazati zrelost i spremnost da pomognemo onima kojima je to potrebno”, navode iz novopazarskog ogranka SDA Sandžaka povodom pokretanja peticije za otvaranje ordinacije za ova lica.

Kako se dodaje, stomatološke intervencije se kod lica sa invaliditetom moraju raditi u opštoj anesteziji, ali se trenutno ovakve intervencije, podsjećaju, rade jedino na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

“Zbog dosadašnjeg nerazumijevanja nadležnih za ovaj problem, Odbornički klub SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara i Organizacija žena SDA Sandžaka organizuju potpisivanje peticije kako bi riješili ovaj problem”, poručuju iz ove stranke.

Kako je rečeno, ovom peticijom traže da se Grad Novi Pazar obaveže da obezbjedi sve potrebne uslove za otvaranje jedne ovakve ordinacije.

“Peticiju možete potpisati svaki dan od 10 do 20 sati u centru Novog Pazara, kod Pečurke, počev od 30.06.2021. godine”, obavjestili su javnost iz SDA Sandžaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: