25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika

Sve teže do Vlade Crne gore: Milačić samostalno u Skupštini, Terzić odbio Krivokapića

U samom finišu formiranja Vlade Crne Gore, sve više do izražaja dolaze neujednačeni principi djelovanja nove koalicije koja treba sastaviti većinu.

Pored svakodnevnih prepiranja u javnim istupima, u kojima prednjače lideri Demogratskog fronta (DF) Mandić i Medojević, a koji se najviše tiču zamjerki na račun svog mandatara za sastav vlade, sada su na površinu došla i napuštanja zajedničkih poslaničkih klubova i odbijanje već prihvaćenih ministarskih fotelja.

– Milačić napustio poslanički klub DF-a

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić napustio je Poslanički klub Demokratskog fronta i dalje će nastupati kao nezavisni poslanik.

Milačić je za podgoričke Vijesti rekao da je o napuštanju Poslaničkog kluba DF-a obavjestio predsjednika parlamenta Aleksu Bečića.

marko milacic wide jpg

Foto:mnmne.org

Milačić kaže da će njegova stranka i on biti potpuno posvijećeni konstituisanju nove vlasti na svim nivoima, pružajući “snažnu podršku mandataru Zdravku Krivokapiću”.

– Terzić prihvatio, pa odbio kandidaturu

Advokat Nikola Terzić, već najavljen od Krivokapića kao budući ministar policije, ipak je obavijestio mandatara da je odlučio da povuče svoju kandidaturu za mjesto ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

Terzić se zahvalio za povjerenje Krivokapića, naglasivši da je riječ o “pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori”.

Nikola Terzić, FOTO: Vijesti/KontosFoto: Vijesti/Kontos

“Profesor Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumjeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumjevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani”, kazao je Terzić u svom obraćanju povodom odbijanja kandidature.

On je dodao da je umjesto toga doživeo udarac na integritet, njega kao osobe “i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore”.

– Vlada 24. novembra?

Ukoliko se mandatar Krivokapić uspješno izbori sa svim neplaniranim nedaćama u koje je zapao, ponajviše zbog svojih koalicionih partnera, Vlada bi mogla da bude izabrana 24. novembra.

“Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati nova vlada biće održana 24. novembra,” najavio je predsjednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: