26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Protest ugostitelja ispred gradske uprave

Vlasnici i zakupci ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru okupili su se večeras oko 21 sat ispred gradske uprave izražavajući protest zbog ograničenja radnog vremena u okviru mjera za sprečavanje zaraze protiv COVID-19.

Ugostiteljima su se tokom protesta, po svoj prilici, spontano priključili i građani, a nakon što je upaljeno nekoliko baklji u centru grada su se pojavila i policijska vozila.

Tokom protesta nije bilo incidenata, niti policijske intervencije. Saobraćaj u tom dijelu grada je bio usporen oko pola sata.

Nakon večerašnjeg okupljanja ugostitelja za sutra je najavljen susret sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Grada Novog Pazar je ranije danas obavjestio javnost o novim mjerama kada su u pitanju restorani, kafići i ostali pružaoci ugostiteljskih djelatnosti.

“Zbog pogoršanja epidemiloške situacije, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o mjerama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19 (Član 9a), a u cilju preventivnog djelovanja, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 21 sat u zatvorenim dijelovima objekata”, stoji u odluci koja stupa na snagu danim donošenja.

Podsjetimo, da se u slučaju nepridržavanja navedenih mjera ugostitelji se mogu kazniti propisanim novčanim kaznama koje je Vlada Srbije propisala u svojoj uredbi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: