Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport Srbija

ARKUS liga: Disciplinski postupak protiv RK Crvene zvezda,veliko žaljenje zbog nemilog incidenta

Protiv organizatora (RK Crvena zvezda) će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne, izjavio je večeras direktor ARKUS lige
Milorad Šolević

Kako je navedeno u saopštenju na oficijelnom sajtu, rukovodstvo ARKUS lige se sa puno pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izvejštaja sa utakmice četvrtog kola ARKUS lige MRK“Crvena zvezda Grundfos“ – RK“Novi Pazar“ upoznalo sa činjenicama koje želi da podijeli sa javnošću.

“Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimjereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja. Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski. Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja”, izjavio je Šolević.

Napomenu je da, “ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom”.

“Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, vjerskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima”, zaključio je direktor ARKUS lige.

Na sastanku Upravnog odbora RK Novi Pazar sutra (četvrtak) će se odlučivati o izlasku iz ARKUS lige.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: