23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Sve informacije o koronavirusu ka Kriznom štabu Vlade

Gradonačelnik i Štab za vanredne situacije Novog Pazara sve informacije u vezi stanja i posljedica zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Novog Pazara usmjeravaće isključivo ka Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koji će obezbjediti da se izvrše neophodne provjere i preduzmu odgovarajuće mjere na pravovremenom i tačnom informisanju javnosti, saopšteno je danas iz gradske uprave Novog Pazara.

Kako se navodi, zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koje obavljaju zdravstvenu djelatnost, medicinske informacije isključivo u dijelu mjera koje sami sprovode dostavljaće isključivo nadležnom zavodu, odnosno institutu za javno zdravlje, koje te informacije dalje usmeravaju ka Kriznom štabu.

zakljucak

Iz Odjeljenje za informisanje Grada Novog Pazara medijima je dostavljen Zaključkom Vlade Republike Srbije.

Vlada Srbije odredila je Zaključkom koji je usvojila 28. marta da se obavještenja o preduzetim zdravstvenim mjerama i drugim informacijama koje se odnose na liječenje COVID-19 date od strane neovlašćenih lica ne mogu smatrati tačnim i provjerenim i upozorila da se za takvo ponašanje može snositi odgovornost za širenje dezinformacija u vanrednom stanju, objavili su juče beogradski mediji i novinarska udruženja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: