16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: U radu pojedinih ugostiteljskih objekata se ne poštuju mjere zaštite od COVID-19

Prema obavještenju Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove, u prethodnih 48 sati utvrđene su neravilnosti u radu 21 ugostiteljskog objekta na teritoriji grada, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Kako je navedeno nepravilnosti u radu privrednih subjekata utvrđene su u okviru pojačane kotrole od strane inspekcijskih službi i odnose se na nepoštovanje mjera zaštite koje su na snazi usled epidemije virusa COVID-19, o maksimalnom broju gostiju i držanju propisane distance u samom objektu.

“Prema propisima, o daljim koracima u vezi sa stanjem zatečenim na terenu, odlučivaće Sanitarna inspekcija Raškog upravnog okruga”, ističe se iz gradske uprave Novog Pazara..

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove Grada Novog Pazara apeluju na građane ali i vlasnike ugostiteljskih objekata da se bez odstupanja pridržavaju jasno definisanih mjera zaštite, kako bi izbjegli mogućnost da ugroze lično i zdravlje drugih.
“Protiv svih za koje se utvrdi da propisane mere ne poštuju, biće preduzete odgovarajuće radnje”, ukazuje se u saopštenju i dodaje da su mjere zaštite dio nastojanja da se osigura bezbjednost zajednice ali i svakog društveno odgovornog pojedinca.

Podsjeća se da su mjere stupile na snagu odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara i u skladu su sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kao i sa odlukama republičkog Kriznog štaba.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: