Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Uhapšen zbog objave „Allahrahmetelje“ na društvenoj mreži

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. I. (1995) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopštili su danas iz Policijske uprave Novi Pazar.

“On se sumnjiči da je na jednoj društvenoj mreži objavio fotografiju M. K. (1983) na kojoj je napisao „Allahrahmetelje“, što znači pokojni”, navode iz MUP-a.

Kako se dalje navodi, E. I. je brat M. I. (2002) koji je dva dana ranije, podsjećaju, uhapšen nakon sukoba u centru grada kada je ranjena prolaznica.

“Također, pedesetogodišnji otac M. I. i E. I. se sumnjiči da je danas ispred zgrade suda vrijeđao i mobilnim telefonom gađao M. K. i protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje”, navodi u saopštenju.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, E. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: