19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Novi Pazar: VD direktora “Parking servisa” podnio ostavku

VD direktora JKP “Parking servis Novi Pazar”, Emir Spica, podnio je ostavku na tu funkciju, a za novog direktora biće predložen Nermin Ljajić, sadašnji izvršni direktor ovog preduzeća, saznaje SNews.

Spica je pisanu ostavku podnio 26.maja ove godine, a u obrazloženju nije naveo razloge svoje odluke, stoji u dokumentu u koji je SNews imao uvid.

Skupština grada Novog Pazara bi na prvoj narednoj sjednici trebala raspravljati o ovoj ostavci koju je Gradsko vijeće proslijedilo na razmatranje, a ujedno će za novog direktora biti prodložen Nermin Ljajić.

U radnoj biografiji Ljajića stoji da ima tromjesečni staž kao asistent na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a da je u Parking servisu najprije bio šef sektora 6 godina, te izvršni direktor od marta 2016. godine do danas.

Iznenadna ostavka Emira Spice na mjesto direktora dolazi par dana poslije napada na šefa Pauk službe, Selvera Hodžića, koji se desio 13. maja tokom obavljanja radnih dužnosti.

Špekuliše se da je Spica ostavku podnio iz moralnih razloga, a sve zbog nemogućnosti da se stvari istjeraju na “čistac” nakon što je Hodžić pretučen na radnom mjestu, a i da mu se ujedno pruži adekvatna zaštita, te javnosti saopšte sve detalje ovog napada.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: