Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Novi Pazar: Više pripadnika policije u objektu odborničkog kandidata

Više pripadnika policije i sigurnosnih službi jutros je ušlo u jedan objekat u novopazarskom naselju Hadžet, potvrđeno je iz više izvora za SNEWS.

Prema riječima očevidaca radi se o prostorijma u kojima stanuje A.D., odbornički kandidat jedne liste na prošlim lokalnim izborima u Novom Pazaru i funkcioner jedne stranke.

“Prije devet sati je tu bilo više policajaca i pretres je, valjda, trajao do poslije deset sati”, rekao je jedan od očevidaca.

Iz PU Novi Pazar za SNEWS nisu potvrdili navode o pretresu objekta ili prostorija u kojima stanuje A.D., niti se do sada oglašavali povodom navoda u vezi ovog događaja.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru Marko Savović rekao je da to tužilaštvo nije obavješteno o tom slučaju, odnosno da nema nikakvih saznanja u vezi tog događaja.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografija znački i isprava sa kojima se A.D. , prema tim navodima, predstavljao kao pripadnik sigurnosnih službi

A.D. se u javnosti tokom predstojeće izborne kampanje predstavljao kao funkcioner jedne stranke, a ranije i kao član vodećih bošnjačkih partija. Ranje se predstavljao i kao službenik islamske zajednice, a protiv njega su pokretani krivični postupci u vezi falsifikovanja javnih isprava, kao i lažnog predstavljanja sa značkama sigurnosnih službi.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: