25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Vrtići počinju sa radom, zdravstvene ustanove obavezne da dostave izvještaje o aktivnostima za vrijeme epidemije

Obdaništa (gradska i privatna) na teritoriji Novog Pazara počeće sa radom u ponedeljak, 24.08.2020. godine, uz obavezno poštovanje svih mjera i preporuka koje su donijete od strane Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara, odlučeno je na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Kako je saopšteno iz gradske uprave Novog Pazara svim ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Grad Novi Pazar će pružiti podršku u obezbjeđivanju maski i dezinfekcionih sredstava, neophodnih u prevenciji širenja zarazne bolesti COVID- 19.

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na Rekreacionom centru u Novom Pazaru biće namontirana sva dječija igrališta (klackalice, ljuljaške i itd.) kao i ostala sporsko-rekteativna igrališta na otvorenom prostoru.

– Čeka se Izvještaj o aktivnostima zdravstvenih ustanova

Zaključkom sa današnje sednice, sve zdravstvene ustanove na teritoriji grada Novog Pazara, koje su radile za vrijeme epidemije zarazne bolesti COVID-19, obavezne su dostave Izvještaj o aktivnostima za vrijeme epidemije, Gradskom Štabu za vanredne situacije grada Novog Pazara, počev od 25.6.2020. godine.

Dodaje se da će Izvještaj o realizovanim aktivnostima Štabu će dostaviti i sve inspekcijske službe koje su učestovale u kontroli sprovođenju mjera zaštite od epidemije.

Gradski štab za vanredne situacije imenovao je Hivza Bektovića, radnika Kancelarije za mlade Novi Pazar za koordinatora Operativnog tima. Bektović, umjesto dosadašnjeg koordinatora Albina Škrijelja, zadužen za koordinaciju humanitarnih aktivnosti u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: