26 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak Turska

Bošnjačko nacionalno vijeće upoznalo Erdogana, Džaferovića i Izetbegovića sa trenutnom političkom situacijom u Sandžaku

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas pismo predsjedniku Republike Turske Recepu Tayipu Erdoganu, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću i predsjedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću u kojem ih je upoznala sa trenutnom političkom situacijom u Sandžaku.

Kako je saoopšteno iz BNV-a, predsjednica Vijeća je u pismu istakla da održavanje konstitutivnih sjednica skupština u Sandžaku pokazuje da inicijativa Vijeća za udruživanje izbornih rezultata, za sada, nije dala željene rezultate.

U pismu je zatraženo da iskoriste svoj autoritet i pomognu i motivišu bošnjačke stranke da ujedine izborne rezultate u interesu građana Sandžaka.

Bošnjačko nacionalno vijeće je prošlog mjeseca uputilo dopis bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, da obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije kao i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: