25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Novopazarac uhapšen u Beogradu zbog pokušaja prevare, iznude i ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Nišu, rasvjetlili su više krivičnih djela prevara, ugrožavanja sigurnosti i iznuda u pokušaju i uhapsili H. Č. (1992) iz Novog Pazara, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi, on se sumnjiči da je, preko društvenih mreža, od više osoba sa područja Mladenovca zahtjevao da mu predaju novac, markiranu garderobu i tompuse navodno za osobe iz kriminogene sredine koje su na izdržavanju zatvorske kazne, a potom im prijetio da će im, ukoliko mu ne daju, zapaliti kuće, stanove i lokale.

“On se tereti da je ime osuđenika za koje je navodno tražio poklone birao na osnovu mjesta njihovog porijekla, a potom oštećenima slao fotografije na kojima su pretučene osobe, preteći im da će tako da završe ukoliko ne ispune njegove zahtjeve”, navodi MUP.

H. Č. je također, kako se sumnja, sa svog telefona pozvao šestoricu muškaraca iz Niša i tražio da mu na račun uplate novac navodno na ime humanitarne pomoći ili za jedan fudbalski klub, što su petorica od njih i učinila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Policija je pozvala građane da se, ukoliko su oštećeni na ovakav ili sličan način, jave najbližoj policijskoj upravi ili stanici.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: