24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Novopazarski imami jedinstveni u ocjeni da je izbor Nasufovića nelegalan

Svi imami novopazarskog medžlisa dali su bezrezervnu podršku rukovodstvu Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i članovima Vrhovnog sabora iz Sandžaka u njihovom postupku na posljednjoj sjednici Vrhovnog sabora održanoj 12. decembra 2021. godine kada su bili primorani napustiti sjednicu, ne slažući se sa flagrantnim kršenjem Ustava i normativnih akata, i diskriminacijom Mešihata Islamske zajednice Sandžaka od strane predsjednika Vrhovnog sabora Muhameda Jusufspahića.


U saopštenju koje su dostavili medijima, imami novopazarskog medžlisa su 16. 12. 2021. godine održali sastanak na kojem su bili prisutni i Muftija Senad ef. Halitović, zamjenik muftije Muhamed ef. Demirović, direktor Vjersko-prosvjetne službe Bajazit ef. Nicević i direktor Ureda za davu Jakub ef. Leković.

“Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi Islamska zajednica sa posebnim akcentom na aktuelna dešavanja oko izbora reisu-l-uleme”, naveli su.

Kako su dodali, od strane svih prisutnih imama izražen je jasan stav da je izbor reisu-l-uleme nelegitiman i nelegalan i kao takav neprihvatljiv.

Imami su također pružili podršku rukovodstvu Mešihata IZ-e Sandžaka u nastojanju, kako ističu, postizanja preko potrebnog jedinstva muslimana, kaže se u dopisu koji je potpisao Predsjednik OMIZ Novi Pazar Kasim ef. Dervišević.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: