Aktuelno Društvo Srbija

Objavljen raspored za upis učenika u sredje škole

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je na Portalu Moja srednja škola objavljen raspored upisanih učenika po obrazovnim profilima, odnosno smjerovima gimnazija u srednjim školama.

Učenici svoj raspored mogu vidjeti putem ovog portala, unošenjem korisničkog imena i lozinke i izborom opcije lista želja u meniju. Kada se ona otvori, zelenom bojom je obilježen profil i srednja škola u koju je učenik raspoređen u prvom upisnom krugu.

Kako navode iz Ministarstva popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem, ili neposredno u školi, je u ponedjeljak, 3. jula, dok će dan kasnije, u utorak 4. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, od 3. jula podnose se prijave za upis u srednje škole. Prijave će moći da se podnesu preko Portala Moja srednja škola (osim za upis u muzičke i baletske škole), kao i neposredno u školi.

Sve aktivnosti u vezi sa upisom u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na pomenutom portalu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: