24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Odbojkaši preokretom do pobjede u gostima

Odbojkaši Novog Pazara su furioznom igrom u posljednja tri seta savladali sinoć domaći sastav Kleka sa 3:2 u setovima (25:27, 17:25, 25:20, 25:12, 15:12) u okviru 9. kola Prve lige Srbije.

Iako je nakon prva dva seta izgledalo da će momci iz Sandžaka, iz rodnog mjesta braće Grbić, kući doći praznih ruku, tako nisu mislili strateg Zoranić i njegovi puleni.

Prvi set su domaći dobili u neizvjesnoj završnici na razliku, dok su već u drugom mnogo lakše došli do prednosti od 2 seta, te se već naslućivao pobjednik. Ali, proradila je jača  želja plavih odbojkaša za pobjedom.

Od trećeg seta na parketu je postojao samo jedan tim koji je imao razigrane pojedince na svim pozicijama, te su takvom igrom plavi momci došli do još jednog trijumfa i novih bodova, kojima Novi Pazar sada zauzima 7. poziciju na tabeli.

“Teška utakmica na psihološkom planu, gdje su momci smogli snage da nakon 0:2 preokrenu meč i dodju do pobjede. Ovo će nam puno značiti na polju samopouzdanja”, kratko je nakon utakmice izjavio šef stručnog štaba plavih, Aldin Zoranić.

U narednom kolu na megdan Novom Pazaru dolazi VGSK iz Velikog Gradišta, a meč se igra u petak 17. decembra u dvorani Doguš.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: