29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

Vučić nazdravljao uz pjesmu četničkom komandantu Pavlu Đurišiću (VIDEO)

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio snimak na kome se vidi da aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu ratnog zločinca Vojislava Šešelja nazdravlja uz vino i četničke pjesme.

Na snimku objavljenom na twitteru se pojašnjava da je Vučić bio gost na svadbi sinu Vojislava Šešelja i da, kako se i vidi na snimku, pored osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešešlja u društvu Vučića je i bio i bivši fukcioner JUL-a, Milovan Bojić.

Četnička pjesma “Sivi tiću” koja se čuje dok Vučić nazdravlja odnoi se na četničkog komadanta i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Pavla Đurišića.

Đurišiću je bio četnički vojvoda, saradnik nacističke Njemačke i fašističke Italije i na samom kraju rata, komandant kvislinške Crnogorske narodne vojske.

Đurišićeve bande četnika su izvršile pokolj muslimana Bjelopljskoeg sreza, posebno Pljevalja, Čajniča i Foče februara 1943. godine, kada je počinjen najmasovniji ratni zločin etničkog čišćenja koji su sprovele četničke formacije tokom Drugog svjetskog rata.

Kako je objavila Pobjeda komandant Limsko-sandžačkih četničkih odreda, vojvoda Pavle Đurišić izvijestio je svog pretposavljenog, načelnika Štaba Vrhovne komande Dražu Mihailovića, da je obavio postavljeni zadatak: u četničkoj akciji uništenja muslimanskog naroda, koja je trajala nekoliko dana početkom februara, u pljevaljskom, čajničkom i fočanskom srezu likvidirano je 9.200 ljudi, ,,od čega osam hiljada žena, staraca i dece“

Povezane vijesti

%d bloggers like this: