26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Tutin: Donešene odluke i mjere preventivnog djelovanja zbog pandemije koronavirusa

Opština Tutin održala je sjednicu Štaba za vanredne situacije na kojoj su donešene odluke i mjere preventivnog djelovanja zbog pandemije koronavirusa.

Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot, naveo je da su sve službe stavljene na raspolaganje i da se slijede instrukcije nadležnih državnih organa.

“Na sjednici su donjete odluke o prestanku rada svih obrazovnih institucija na teritoriji opstine Tutin i naredba o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata od 08 do 20 sati. Biće pojačane sanitarne i higijenske mjere. Broj lica koja se nalaze u objektu mora biti sveden na maksimum 50 lica”, saopštila je Opština Tutin.

Takođe je donešena odluka o obustavi svih sportskih aktivnosti kao i treninga koji se održavaju u zatvorenoj prostoriji .

Građani sve informacije mogu dobiti na brojeve telefona: 020/811-208, lokalna samouprava opštine Tutin i 020/813-001 – Dežurna služba Doma zdravlja.

Kancelarija za mlade Tutin će, kako je navedeno, organizovati mlade dobrovoljce i volontere da pomažu starima prilikom dostavljanja elmentarnih namirnica.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: