Aktuelno Društvo Sandžak

Mešihat IZ-e Sandžaka: Cijena kurbana 160 eura

Mešihat Islamske zajednice Sanžaka, Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS), saopštio je da povodom nastupanja Kurban bajrama organizuje akciju klanja kurbana i da je cijena kurbana 160 eura. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) je objavio da je cijena kurbana kod njih 180 eura i da i ove godine organizira kurbansku akciju za potrebe ishrane učenika Medrese Gazi Isa-beg i korisnika vakufskih kuhinja u Sandžaku.

Islamska zajednice Srbije, Mešihat sandžački je obavjestio vjernike da organizuje akciju prikupljanja sredstava i organizovano klanje i raspodelu Kurbana.

“Uplatom Kurbana direktno pomažete porodice slabijeg materijalnog stanja i mesom snabdjevate učeničke menze sandžačkih medresa”, saopštili su iz ove Islamske zajednice i objavili informacije u vezi načina uplate kurbana.

Cijena kurbana Mešihat Islamske zajednice Sanžaka prošle godine je iznosila je 150 eura.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i ove godine organizira kurbansku akciju za potrebe ishrane učenika Medrese Gazi Isa-beg i korisnika vakufskih kuhinja u Sandžaku.

“Kurbani se mogu uplatiti najkasnije do 8. jula na blagajni Mešihata, kao i u svim medžlisima Islamske zajednice po cijeni od 180 eura”, objavljeno je na sajtu ove islamske zajednice.

Prvi dan Kurban bajrama ove godine je 09. jula.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.