23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Mešihat IZ-e Sandžaka: Cijena kurbana 160 eura

Mešihat Islamske zajednice Sanžaka, Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS), saopštio je da povodom nastupanja Kurban bajrama organizuje akciju klanja kurbana i da je cijena kurbana 160 eura. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) je objavio da je cijena kurbana kod njih 180 eura i da i ove godine organizira kurbansku akciju za potrebe ishrane učenika Medrese Gazi Isa-beg i korisnika vakufskih kuhinja u Sandžaku.

Islamska zajednice Srbije, Mešihat sandžački je obavjestio vjernike da organizuje akciju prikupljanja sredstava i organizovano klanje i raspodelu Kurbana.

“Uplatom Kurbana direktno pomažete porodice slabijeg materijalnog stanja i mesom snabdjevate učeničke menze sandžačkih medresa”, saopštili su iz ove Islamske zajednice i objavili informacije u vezi načina uplate kurbana.

Cijena kurbana Mešihat Islamske zajednice Sanžaka prošle godine je iznosila je 150 eura.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i ove godine organizira kurbansku akciju za potrebe ishrane učenika Medrese Gazi Isa-beg i korisnika vakufskih kuhinja u Sandžaku.

“Kurbani se mogu uplatiti najkasnije do 8. jula na blagajni Mešihata, kao i u svim medžlisima Islamske zajednice po cijeni od 180 eura”, objavljeno je na sajtu ove islamske zajednice.

Prvi dan Kurban bajrama ove godine je 09. jula.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: