Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport Srbija

Oglasio se Rukometni savez Srbije: Zahtjevamo hitno dostavljanje svih izvještaja

Rukometni savez Srbije (RSS) je dva dana nakon dešavanja na utakmici izmđu Crvene zvezde i Novog Pazara osudio svaki vid provokacije, diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi, ne samo na rukometnim i sportskim manifestacijama, već i u svim sferama društvenog života.

“Od rukovodstva ARKUS lige, kojoj je povjereno sprovođenje takmičenja u Super A ligi, Rukometni savez Srbije očekuje, u najkraćem mogućem roku dostavljanje detaljnog izvještaja o incidentu na utakmici 4. kola ARKUS lige u konkurenciji rukometaša RK Crvena zvezda Grundfos – RK Novi Pazar, odigranoj 10. oktobra 2021. godine, koji se dogodio na dijelu tribine sa navijačima Crvene zvezde i da u skladu sa normativnim aktima preduzme sve adekvatne mjere”, navodi se.

Oni su apelovali na sve klubove, sportske radnike, trenere i sportiste da se ovakvim pojavama na sportskim terenima stane na put.

Podsjećamo da je zbog nacionalističkih ispada na toj utakmici ali i ranijeg odnosa tokom gostovanja u gradovima centralne Srbije RK Novi Pazar najvio potencijalni izlazak iz lige.

Iz tabora crveno-bijelih naveli su da gosti u Beogradu nisu vrijeđani svih 60 minuta, da je sporni transparent sklonjen odmah, kao i da su navodno preko društvenih mreža dobijali prijetnje da se iz Novog Pazara “neće vratiti”.

Meč četvrtog kola A grupe Arkus lige između Novog Pazara i Crvene zvezde obilježile su scene sa nacionalističkim vrijeđanjem i kršenjem zakona, saopštila je sinoć Povjerenica za ravnopravnost.

Klub iz Novog Pazara je predočio da postoje i video snimci, da su tokom cijele utakmice članovi tima vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvrjedljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali – “poturice” i pjevali šovinističke pesme.

Sjednica Upravnog odbora RK Novi Pazar na kojoj će biti odluučivano o izlasku iz Arkus lige biće održana u četvrtak sa početkom u 13.30 sati, potvrđeno je medijima.

 

Izvor:RSS, agencije, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: