Aktuelno Novi Pazar Sport

Opet se oglasio FK Novi Pazar: Vodi se hajka protiv nas

“Ružno je da se traga za novim senzacionalnim detaljima, jer su im postojeći nedovoljni. U nedjelju, na tribinama našeg stadiona nije bilo spornog transparenta, a ni povika uz pominjanje ‘žute kuće’. Nažalost, taj transparent istaknut je na ovom stadionu u neko drugo vrijeme, prije deset ili više godina. Tada, a i sada za nas je to neprihvatljivo“, navode iz FK Novi Pazar.

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da je dodatna negativna kampanja uperena prema tom klubu i njegovom navijačima poslije utakmice sa Partizanom, klasičan primjer hajke koja je kulminirala „poturanjem fotografija vezanim za žutu kuću”.

Klub iz Novog Pazara dodao je da na stadionu, utakmicu s Partizanom nisu gledali samo njihovi navijači, već i neutralni ljubitelji fudbala, službena lica, policija i žandrmerija, koji mogu da posvedoče da li je taj transparent viđen.

“Naravno da neće jer ga nije ni bilo! Neko je zlonamerno izvukao tu fotografiju i stavio je u kontekst aktuelnog trenutka”, saopštili su Novopazarci.

Čelnici pazarskog superligaša naveli su da je jedini zaključak da neko svjesno i s namjerom želi da skrene pažnju u drugom smjeru.

“Hoće da skrenu pažnju s našeg, uvjereni smo objektivnog saopštenja, u kojem ništa nismo zaobišli i nikoga od krivice amnestirali. Samo ko to ne želi, u našem saopštenju nije pronašao ili nije želeo da nađe da smo jasno osudili ponašanje djela naših navijača i da je ono direktna posljedica ispada začetih na dijelu tribine gdje su se nalazile pristalice Partizana”, istakli su iz plavog tabora.

Oni su još jednom osudili svaki vid nasilja i poručili da će se zajedno sa ostalim klubovima boriti da zauvijek budu proterani nacionalizam i politika sa stadiona u Srbiji, ali kako su dodali, ne mogu da pređu ćutke preko loše namjere da se prošlost koristi kao argument u pokušaju dalje degradacije tog kluba.

“Falsifikovanje stvarnog trenutka neće nas izvesti na pravi put i neće staviti tačku na čitav slučaj, a ona mora da bude zajednički cilj svih nas koji smo u fudbalu. Naš jeste, zaključuje se na kraju saopštenja Fudbalskog kluba Novi Pazar.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: