Aktuelno Društvo Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Opao broj pregleda, raste broj novoinficiranih

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 16. aprila 2021. je bilo 135 hospitalizovanih covid pacijenata, jedan je preminuo. Posljedneg dana u sedmci je opao broj pregleda u covid ambulantama.

Prema zvaničnim podacima za 16. april bilo je 14 novih prijema (Novi Pazar 8, Raška 2, Tutin 3, Kraljevo 1) , dok je otpušteno 20 pacijenata.

Preminula osoba je iz Raške.

Transportovana je jedna osoba, dok je na respiratorima priključeno 4, a na high-flow 5 oboljelih od COVID-19.

Kako se navodi u izvještaju urađeno je 195 pregleda (76 prva i 119 kontrolnih pregleda), 80 laboratorijskih analiza, obavljeno je 59 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 14 pozitivnih, kao i 65 PCR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata prethodnog dana bio je 135, od toga na Infektivnom odjeljenju 33, Grudnom odjeljenju 39, ORL 19, Respiratornoj jedinici 4, Internom odjeljenju 1, Ginekološkom odjeljenju 1 i Privremenoj bolnica Novopazarska banja 39 pacijenata.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je saopštio da je u Novom Pazaru juče registrovano još 47, a u Tutinu 2 inficirane osobe.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 126 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: