19 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Pada Vlada Crne Gore?

Koalicija “Crno na bijelo” podnijela je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Kako prenose Vijesti, građanski pokret URA, koji je deo koalicije „Crno na bijelo“, je saopštio da „neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU“ i da su „već danas u skupštinsku proceduru uputili inicijativu na osnovu koje će se videti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika“.

„Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu. Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti“, ističe se u saopštenju URE.

Inicijativu su potpisali poslanici koalicije „Crno na bijelo“, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Koalicija “Crno na bijelo” predložila je 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: