26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Referendum i “trpanje” kutija u Sjenici (VIDEO)

Sve su učestaliji navodi u javnosti, ali i prijave u vezi rgularnosti održanog referenduma u Sjenici. Našoj redakciji je danas dostavljen video snimak na kojem se vidi da član biračkog odbora jednom građaninu daje četiri glasaćka listića.

Kako je navedeno snimak je napravljen na biračkom mjestu broj 67, u O.Š. “Svetozar Marković” u Sjenici.

U Sjenici je tokom održanog referenduma, 16. januara, zabilježena rekordna izlaznost.

U toj opštini je od 26.989 građana građana sa pravom glasa glasalo rekordnih 58 odsto upisanih birača ili 15.685 građana od kojih se 14.806 izjasnilo za “DA”.

Predsjednik izborne komisije Haris Brulić je za Stoplus radiu rekao da je sve bilo po zakonu, da nije bilo problema ili neregularnosti.

Glasanje u Sjenici na proteklom referendumu je dospelo u žižu javnosti nakon što se pojavio zapisnik sa biračkog mjestu broj 60, u O.Š. “12 decembar” gdje je navedeno da su glasali svi upisani birači, njih 771.

Na sajtu RIK-a je objavljen faksimil zapisnika sa ovog biračkog mjesta.

Predsjednik “Dosta je bilo”, Saša Radulović saopštio je danas je taj pokret, nakon analize rezultata na 8.150 biračkih mjesta, podnio krivičnu prijavu za falsifikovanje rezultata referenduma na 3.932 biračka mjesta.

Radulović je na Tviteru, uz faksimil zapisnika sa izbornog mjesta iz Sjenice, objavio da je predat i prigovor preko Republičke izborne komisije (RIK) za poništavanje rezultata na tim biračkim mjestima.

„Ova krivična prijava je osnov za pravno obaranje rezultata referenduma. Promena Ustava bazirana na krivičnom delu je pravno ništavna. Kada dođe do promene vlasti, ovo će biti pravni osnov za poništavanje referenduma, poništavanje promena Ustava i privatizacije pravosuđa“, objavio je Radulović.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: