Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, smanjuje se broj inficiranih

U novopazarskim bolnicama juče, prema zvaničnim informacijama, nije bilo preminulih covid pacijenata. Tokom četiri dana praznika registrovano je 35 inficiranih, što je znatno manje na dnevnom nivou u odnosu na prethodni period.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 2. maja 2021. je na bolničko liječenje primljeno pet (Novi Pazar 4, Raška 1), a otpušten jedan pacijent.

Na respiratorima je pet, a na high-flow tri pacijenta. Transportovanih nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno 90 (46 prvih i 44 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja urađene su 53 laboratorijske analiza, 49 RTG snimaka, 43 brzih antigenskih testova iz brisa nosa od čega je 12 pozitivno, kao i 34 PCR testa.

U Opštoj bolnici, od ukupno 102 covid bolesnika, na Infektivnom odjeljenju je bilo 23 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 23, ORL 19, Respiratornoj jedinici 5 i Privremena bolnica Novopazarska banja 32 hospitalizovanih.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) Novi Pazar juče je u Novom Pazaru registrovao još 21 inficiranih, a u Tutinu jednu osobu.

“Na dan 01.05.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 35.914 od tog broja, broj inficiranih je 6.192: Novi Pazar 5.460 lica, Tutin 41 i Raška 144 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 150 ljudi.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: