25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, ukupno 86 hospitalizovanih

U novopazarskoj Opštoj bolnici prethodna 24 sata nije bilo preminulih od posljedica bolesti izazvane koronavirusom. Na bolničkom liječenju je bilo ukupno 86 pacijenata.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje ‪23. oktobra 2021. je sedam prijema (Novi Pazar 3, Raška 1, Sjenica 3) i bez otpusta sa bolničkog liječenja.

Na respiratorima blo je 5. na high-flow 3, transporta nije bilo.

Kako stoji u zvaničnom izveštaju ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 158 (77 prvih, 81 kontrolni pregled)
U Domu zdravlja urađene su 93 laboratorijske analize, 72 RTG snimka. Brzih antigenskih testova iz brisa nosa 74 od čega je 11 bilo pozitivno i 54 PCR testa.

Od ukupno 86 hospitalizovanih na Infektivno odjeljenje OB Novi Pazar bilo je 20 pacijenata, Respiratorna jedinica brojala je 5, Grudno odeljenjenje 18, ORL 18
i Novopazarska banja gdje se liječe pacijenti s lakšom kliničkom slikom 25 pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 339 osoba.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: